Vad gäller kring våtrumscertifikat när det kommer till din badrumsrenovering i Orsa?

Planerar du en badrumsrenovering i Orsa eller i en närliggande ort? Då är det viktigt att du väljer en hantverkare som innehar våtrumscertifikat. Här förklarar vi vad våtrumscertifikat egentligen innebär, och varför det är viktigt vid en badrumsrenovering!

En badrumsrenovering är en investering som både höjer helhetsintrycket och marknadsvärdet av din bostad. En vanlig rekommendation är att ett badrum behöver renoveras med cirka 20–30 års intervall. Det är av största vikt att en badrumsrenovering görs på rätt sätt för att undvika framtida fuktskador samt vattenläckor. Är en renovering felaktigt utförd kan försäkringsbolaget neka dig ersättning vid en eventuell skada – någonting som kan bli extremt kostsamt för dig utöver att det också innebär ett jobbigt avbrott i vardagen. När du ska göra en badrumsrenovering är det därför viktigt att du väljer en hantverkare som innehar våtrumscertifikat. Här förklarar vi vad våtrumscertifiering respektive våtrumsintyg innebär för att säkra kvalitén på din badrumsrenovering i Orsa!

 

Våtrumscertifikat

Ett mycket gott råd är att du väljer en firma med våtrumscertifiering då du ska göra en badrumsrenovering i Mora, Orsa eller andra närliggande orter. För att ett företag ska erhålla ett våtrumscertifikat krävs nämligen att både arbetsledare och övrig personal har genomgått specifika kurser. Certifikaten styrker att byggföretaget har behörighet och kunskap för att genomföra våtrumsrenovering enligt gällande branschregler. Certifikatet är en garanti som gäller om du skulle råka ut för en skada som leder till ett försäkringsärende. En entreprenör som är ansluten till systemet utfärdar också alltid ett våtrumsintyg till dig vid en renovering och redovisar vilka produkter som använts.

 

Våtrumsintyg

När du väljer du att anlita en våtrumscertifierad hantverkare för din badrumsrenovering i Orsa kommer du att få ett våtrumsintyg av hantverkaren när arbetet är utfört. Våtrumsintyget har flera olika viktiga betydelser:

  • Våtrumsintyget innebär att du får 10 års garanti på badrumsrenoveringen. 
  • Vid en eventuell vattenskada kommer försäkringsbolaget att vilja se intyget för att fastslå att badrummet var byggt enligt branschreglerna för att ersätta skadan. 
  • Ett våtrumsintyg är också en trygghet för spekulanter vid en försäljning av bostaden eftersom det bevisar att ditt badrum är byggt enligt branschreglerna och därmed håller god standard.

 

Kort om branschreglerna

Vid en badrumsrenovering i Orsa finns det två alternativa branschregler att utgå från; Byggkeramikrådets (BKR) Branschregler för våtrum (BBV) respektive AB Svensk Våtrumskontrolls (GVK) branschregler Säkra Våtrum. En entreprenör behöver genomgå en utbildning hos en av dessa två branschorganisationer för att bli auktoriserad eller behörig. Oavsett vilken behörighet eller certifiering ett hantverksföretag jobbar under är Boverkets Byggregler tvingande för all typ av våtrums- och badrumsrenovering. Om entreprenören är utbildad via BKR kallas våtrumsbeviset för Kvalitetsdokument medan GVK kallar våtrumsbeviset för Våtrumsintyg.

Vi hjälper dig med din badrumsrenovering i Orsa

US Plattsättning är ditt lokala badrumsföretag i Dalarnas län. Vi innehar givetvis våtrumscertifikat. Våra skickliga hantverkare utför alla våra tjänster med största noggrannhet och är strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar. Kontakta oss så berättar vi mer om oss och hur vi kan hjälpa dig!

Drömmer du om ett nytt badrum? Kontakta i så fall oss!

Välkommen att boka in ett gratis hembesök där vi kan inspektera din kommande badrumsrenovering i Mora eller Orsa. US Plattsättning är proffs på att ge inspiration, idéer och råd kring ditt badrum - utan några förpliktelser!